dilluns, 25 d’abril del 2011

Desmuntant Tòpics Racistes

Font: http://glamboy69.wordpress.com/2011/04/25/desmuntant-topics-racistes/


Sense cap lloc a dubte la millor forma de combatre el racisme, el primer pas que condueix de forma ineludible cap a una societat feixista, és desmuntar les seves pèrfides mentides que difonen de forma viral embolcallades en inofensius rumors.  I com esclafar aquestes infectes insídies? Doncs amb les dades científiques i estadístiques de la pura realitat material!

A banda de convidar-vos a la Manifestació a nivell català contra el Racisme i el Feixisme d’aquest proper dissabte, us animo a difondre aquest post cada cop que algun escurçó neonazi us xiuxiuegi a l’orella alguna d’aquestes empatollades fal·lacies.

TÒPIC: Els immigrants col·lapsen els serveis socials
REALITAT: L’any 2009, només un 5,3% dels residents estrangers de Barcelona van ser usuaris dels serveis socials. El gruix de la despesa en serveis socials és per persones majors de 65 anys i tan sols el 2,5% d’immigrants tenen aquesta edat(Ajuntament de Barcelona)
TÒPIC: Tots els pisos de protecció oficial van a nouvinguts
REALITAT: El 2010, només el 15% de les sol·licituds d’habitatge protegit de propietat i lloguer eren de població estrangera (Patronat Municipal d’Habitatge de Barcelona).

TÒPIC: Totes les beques menjador van a parar als immigrants
REALITAT: Per al curs 2010-2011, només el 15,5% d’alumnes amb beques menjador són de nacionalitat estrangera (Consorci d’Educació de Barcelona).

TÒPIC: Els nouvinguts col·lapsen els serveis sanitaris
REALITAT: Els immigrants utilitzen un 40% menys de recursos sanitaris que els espanyols (XXX Jornades de l’Asociación de Economía de la Salud; 2010, Juan Oliva).Un estudi de l’Hospital de Sant Pau conclou que l’assistència a urgències de la població estrangera és la mateixa que l’espanyola; exactament el 14,2% del total de pacients, que correspon al percentatge de població estrangera que viu a l’àrea d’influència de l’hospital. També cal remarcar que la majoria de nouvinguts son joves i que, per tant, tenen menys malalties.

TÒPIC: Els immigrants son incívics
REALITAT: Del 2006 al 2010, només el 18% de les multes per infraccions de l’Ordenança de Convivència eren per a estrangers residents a Barcelona. (Ajuntament de Barcelona)

TÒPIC: Ens estan envaint! Cada cop venen més immigrants!
REALITAT: Des de 2009 la tendència d’arribada de nouvinguts és negativa. Durant l’any passat  tenim 10.285 immigrants menys a Barcelona (Institut Nacional d’Estadística).

TÒPIC: Els comerços d’immigrants reben ajudes
REALITAT: Un 89% dels immigrants propietaris d’un comerç no té coneixements sobre els ajuts als quals tenen dret tots els comerciants i per tan no en demanen ni en reben cap. No hi ha cap ajuda destinada a comerços de nouvinguts (La immigració i el comerç a Catalunya. Any 2009; Confederació de Comerç de Catalunya).

TÒPIC: Els comerços d’immigrants no paguen impostos i obren quan volen
REALITAT: Els comerços d’alimentació de menys de 150 m2 poden obrir tots els dies excepte els festius de tancament obligatori (el 25 de desembre, l’1 de gener, l’1 de maig i l’11 de setembre) i sense limitació d’horari. L’impost del IAE ja no existeix per CAP petit comerç.

TÒPIC: Les escoles tenen places reservades a immigrants
REALITAT: Els places es reserven per alumnes que venen a mig curs, independentment de la seva procedència (Ajuntament de Barcelona).

TÒPIC: Els immigrants no contribueixen a la riquesa i son un llast per l’Estat.
REALITAT: Aporten més del que reben: l’any 2007 les seves aportacions a la Seguretat Social representaven el 6,6% del total. Les despeses que van originar van representar el 5,4% del total. (Oficina Econòmica del President del govern, 2007).

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies per difondre el post! Sé que Hospitalet queda un xic lluny de L'Empordà, peró no cal dir que esteu convidadíssims a la Manifestació contra el Racisme i el Feixisme d'aquest dissabte http://unitatcontraelfeixisme.wordpress.com/2011/04/03/calendari-dactivitats/

    ResponElimina
  2. Gràcies a tu pel teu post! Aixó tancarà la boca de molts ignorants!

    No sabem si podrem anar-hi a L'Hospi o no, però teniu tot el nostre suport!

    ResponElimina